2010-09-14

Talibaner använder 3-åringar i strid?

I USA Today berättar ansvariga inom US Marines att de stött på 3-åringar som använts som mänskliga sköldar under strid.

Strategisk kommunikation är ämnet för en konferens i morgon som leds av den blivande brittiske försvarsstabschefen, David Richards. General Richards var COMISAF 2006 och varnade redan då för den utveckling som varit de senaste åren. Programmet hittar du här.

I förra veckan skrev jag om den Plan B för Afghanistan som en minioritet inom republikanerna företräder. The Guardians rapport om förslaget är väl värd att läsa.

Washington Post hade igår kväll en artikel om talibanernas ökade aptit på en politisk lösning.

När nu Ramadan är över kan vi räkna med en hel del saudisk aktivitet för att ro i hamn en politisk lösning i Afghanistan. Saudiarabien behöver koncentrera sin och andras uppmärksamhet mot Iran. Räkna med att debatten varit intensiv under Ramadans middagar, då en slags konsultationsprocess pågår. Den 28 augusti startade Pakistans Generalsstabschef ett besök i Saudiarabien (se nedan).

No PR356/2010-ISPR
Rawalpindi - August 28, 2010:

Chief of Army Staff (COAS), General Ashfaq Parvez Kayani departed on a short official visit to Kingdom of Saudi Arabia today. During his visit he will meet senior Saudi leadership and discuss recent flood situation in Pakistan.

Kommer Al Qaida öppna en front i Indien som svar?