2012-06-21

Spännande direktiv avslöjat

Efter den tråkiga nyheten om att svenska fotbollslandslaget blev utslaget i EM tillsatte Fotbollsförbundet en utredning för att vinna tävlingsmatcher på lång sikt. F&S kan här avslöja utredningsdirektivet. Det påminner på ett kusligt sätt om Regeringens direktiv för en ny luftförsvarsutredning.
Uppdraget om fotbollslandslagets backlinje efter 2040
En kommitté ska studera och bedöma helheten när det gäller behoven inom backlinjen tiden efter 2040. Med backlinjen avses mittbackar med samtliga spelstilar, samt högerbackar. Vänsterbackar ska inte omfattas av utredningen. Den uppbyggnad och utveckling som backlinjen omfattas av före 2040 ska utgöra grund för kommitténs arbete. Kommittén ska beakta behovet av balans och god effekt inom backlinjen. Kommittén ska särskilt analysera och beskriva utvecklingen efter 2040 när det gäller
− teknik,
− taktik,
− behov vid turneringar,
− internationell utveckling, inklusive landslag i vårt närområde, och
− möjliga samarbeten kring backlinjer i Norden och Europa.
Kommittén bör beakta potentiell utveckling rörande t.ex. robotlinjedomare, längre karriärer för fottbollsspelare och utvecklingen av s.k. dribblingsteknik i förhållande till utvecklingen av glasögon och linser. Utifrån kommitténs bedömning av behov vid turneringar och krav på spelidé ska kommittén föreslå mål för backlinjen bortom 2040. Kommittén ska utgå från en i huvudsak bibehållen ekonomisk ersättning till backlinjen.
Med tanke på flera osäkra variabler och det långa tidsperspektivet kan alternativa framtidsbilder redovisas.
Glad midsommar önskar redaktören

Ekot
Du vet väl om att du kan följa oss på Twitter @Forsvarsakerhet och på Facebook: Försvar och Säkerhet